Tips för dig som vill skaffa hus

Funderar du på husköp? Jag har kollat runt lite och tänkte dela med mig av de tips jag själv tycker är bra. Det första tipset är att ställa sig frågan om man letar efter ett permanent boende, eller en stuga. Jag har själv inte tittat på stugor så mycket men det man kan bära med sig är att även små sommarstugor kan vinterbonas så att man kan bo i dem året runt om man vill! 

Mina tips

  1. Satsa på nyckelfärdiga hus. Att bygga hus med totalentreprenad sparar mycket tid, och ger inte lika mycket huvudvärk. En entreprenör sköter allt, och du kan flytta in när det är klart. 
  2. Jämför olika hus innan du bestämmer dig. Olika företag fungerar på olika sätt och även om det kanske ser bra ut online så kan det tillkomma kostnader. Hos exempelvis Trivselhus får du korrekta priser från början. 
  3. Renovera eller bygga nytt. Det är en fråga som många ställer sig. Att renovera ett hus kan bli otroligt dyrt. En vän till mig köpte ett hus för under en miljon,men när allt var klart hade det kostat över 4 miljoner. De kunde lika gärna köpt ett helt nytt hus istället. 

Det finns givetvis fler saker att tänka på, som bygglov och såna saker, men är man bara i första fasen av husplanerna så är det dessa tre saker man ska fundera på mest. Jag hoppas att det har varit till hjälp, och jag får säkert skäl att återkomma till det här med hustips när jag själv kommer lite längre i mina planer. 

2 Dec 2019