Tillfredsställ ditt libanesiska matbegär

Vi har alla haft ett kvardröjande sug som bara inte verkar försvinna. Även om många människor kan uppmuntra att kväva det suget, särskilt om det är ohälsosamt, anser vi att du bör ägna dig åt det. Suget verkar ge varje mat en sväng och ibland kan du bara inte tillfredsställa det. I Sverige är det numera ganska lätt att tillfredsställa ett libanesiskt matbegär, speciellt om du vet var du ska leta eller hur man lagar mat.

Libanesisk mat hemma

Om du är ugen på libanesisk mat så är det perfekta tillfället att lära dig laga några av kökets traditionella rätter. Vissa rätter från det libanesiska köket är, i motsats till vad många tror, ​​inte svåra att laga och kan vara mycket mångsidiga för dina middagar på vardagskvällar.

Om du är en nybörjarkock, försök att lära dig enkla libanesiska basvaror som tabbouli, hummus, fattoush, mansaf och till och med manakish (det är superenkelt – vi lovar!). För mer avancerade kockar, prova kafta, falafel och kibbeh. Att lära sig laga dessa vackra rätter är en uppskattning för maten och kulturen som inte kan replikeras genom att bara äta den.

Testa en bra libanesisk restaurang

Ett av våra favorittips för att tillfredsställa ditt libanesiska matbegär är naturligtvis att äta på en autentisk libanesisk restaurang. I Sverige har du flera stycken. En bra sådan, i Malmö, är Lazizza. Du vill välja en restaurang som erbjuder äkta libanesisk mat gjord med traditionella tekniker. På restaurangen kan du välja dina favoriter tillsammans med ett urval av mezze. Det är viktigt att du, tillsammans med att tillfredsställa ditt sug, också äter libanesisk mat på traditionellt sätt.

24 Mar 2023