Satsa på en elvinsch till ditt fordon

Något som kan vara bra att montera på ditt fordon, det är en vinsch. Framför allt om du bor ute på landet eller om det är så att du ofta är ute och kör i terrängen. Vinschar går att fästa på bilen, så väl som på en ATV. 

Med hjälp av en vinsch så kan du lyfta, eller dra, tunga föremål. Du bör se till att välja rätt modell av elvinsch, eftersom det finns två olika sorter. Den ena passar om du ska göra  horisontella drag medan den andra passar då du ska göra vertikala lyft.

Hitta rätt sorts elvinsch

En elvinsch är helt enkelt en elektrisk vinsch som monteras på ett fordon och används för att dra eller lyfta en last. Det är lätt att använda den. Det är bara att dra ut wiren och sedan fästa den på det föremål som ska dras eller lyftas. Du ska sedan börja vinscha med korta och kontrollerade drag. När du är klar lossar du wiren och rullar ihop den igen.

När du ska välja din vinsch, se till att ha koll på dess dragkapacitet. Välj gärna en som klarar av mer än vad du tänker du ska ha den till. Det kan vara värt att välja en modell som klarar upp till 50 procent mer än vad som faktiskt behövs.

Vinschhastighet är en annan sak att ha koll på. En elvinsch drar vanligtvis lasten med ungefär 1,5 m per minut.

18 Apr 2022