Så städar du ditt badrum snabbt och effektivt

Badrummet är ett av de rum de flesta av oss inte tycker är så kul att städa. Du kan förvisso ta in ett städföretag som Städcompaniet att göra det åt dig, men du ska få lite tips här med hur du kan göra det själv, snabbt och effektivt. 

Ta bort alla föremål från deras vanliga platser

För bästa resultat, gör detta steg för hela badrummet på en gång, istället för under tiden du städar. Ta bort alla dina produkter från duschen och/eller badkaret. Kasta alla använda handdukar och mattor utanför rummet. Flytta alla föremål från hyllor och annat med utanför badrummet också. Glöm papperskorgarna.

Damma och sopa

Börja med att damma av, överallt i hela badrummet. Ta bort ventuella spindelväv i hörn, på armaturer eller i ventiler. När du är klar, sopa eller dammsug golven för att få upp hår och annat skräp som kan ha samlats på golven.

Applicera rengöringsmedel på dusch och badkar

Applicera ett allrengöringsmedel eller ett syrabaserat rengöringsmedel om du har allvarliga ansamlingar av smuts i din dusch eller i badkaret. Ta sedan itu med andra ytor genom att 
spraya allrengöringsmedlet på mikrofiberduk, svamp, eller vad du vill använda. Torka sedan av alla handduksställ, hyllor, golvlister, dörrar, persienner och fönsterbrädor. Arbeta i sektioner från toppen av rummet till botten och från vänster till höger.

Rengör sedan tvättstället, kranar med mera samt att du nu kan duscha av medlet i badkaret eller i duchen. Rengör även din toalett med rengöringsmedel. Samt pusa spegeln.

Avsluta det hela med att moppa golvet, lägg in nytvättade mattor och häng upp rena handdukar, samt ställ tillbaka de andra sakerna du tog ut. 

27 Jan 2023