Rena miljöer

Sverige är känt internationellt för att vara ett väldigt rent land. Våra allmänna ytor är så väl omhändertagna och det syns på allt från trottarer till tågvagnar och sjukhus. Vi är såklart bortskämda med att ha det såhär och förstår inte hur illa det kan vara i andra länder, så vi gnäller såklart ändå då och då. 

Rent i allmänna miljöer

Våra allmänna ytor sköts väldigt väl, mennär det gäller hem och privata arbetsplatser så är det lite sämre ställt - och där ligger ofta andra länder före oss. Är det för att vi är lata? Förväntar vi oss att få saker och ting serverat eftersom vi betalar så mycket i skatt? Jag vet inte vad det beror på egentligen, men vi gillar inte att städa och hålla i ordning.

Rent i privata miljöer

Ett sätt att lösa problemet är att anlita en städfirma som kan sköta allt från hemstädning till kontorsstädning i Stockholm och jag har själv goda erfarenheter från Städenergi. Att slippa ansvara för den tyngsta biten av städningen hemma och på kontoret - som skurning av toan, moppning av golv och putsning av fönster sparar både en massa tid och en massa irritation. Ingen gillar ju att lägga den lediga söndagseftermiddagen på att städa - ellerhur?

Att anlita en städfirma kostar såklart litegrann, även om man får dra av halva summan via RUT-avdraget. Städhjälp är inget för låginkomsttagare, menalla däröver vinner nog mer ände förlorar på att få hjälp med städningen hemma - särskilt barnfamiljer som redan kämpar med alla vardagens pusselbitar.

14 Oct 2016