Nyckeln för framgångsrika konferenser

Konferenser och events är lika vanliga inom affärsvärlden som inom hobbyvärlden. Det finns events och konferenser som handlar om modelltåg och de som tar upp hur en multinationell koncern ska jobba för att nå nya mål för nästkommande år. Men hur gör man för att se till att en konferens blir så bra den kan bli? Ett sätt är att använda tolkförmedling som ser till att alla de som inte talar samma språk får samma information och förutsättningar som alla andra. 

Andra saker att tänka på

Att anlita en översättningsbyrå är viktigt, men långt ifrån det enda du kan göra för att få en bra och lyckad konferens. Här tipsar vi om några saker att tänka på:

  • Lokalen - Anpassa lokalen efter deltagare. Om du ska tala och visa saker på en tavla är ett podium väldig fördelaktigt. En konferens som tar upp olika former av modelljärnvägar får istället utformas mer som en slags mässa.
  • Välkomstpaket - Alla anmälda deltagare bör få en gåva när de kommer. I den kan du lägga saker som både kan ge nytta under konferensen, som hörlurar, och saker som får deltagarna att minnas eventet. En öppnare, tändare eller andra saker kan funka - eller varför inte en termos?

Men det viktigaste av allt är att alla ska känna att de får ut något av det event de deltagit i. Då är språket och informationen det allra viktigaste. Glöm därför inte bort att långt ifrån alla talar svenska, och inte alla talar heller engelska. 

30 Dec 2022