Hur ofta putsar du dina fönster?

Något man bör göra, ett par gånger om året, det är att putsa alla fönster i sin bostad. Det oavseett om man bor i hus eller lägenhet. Man bör då putsa både insida och utsida. Dock är det inte alla som vet hur man bör göra eller så har de fönster som inte går att öppna inåt och så bor man allt för högt upp. Då kan det vara fördel att anlita fönsterputs av ett företag! Då får du dina fönster putsade när du vill.

Om du ska putsa fönster på egen hand

Om du inte vill anlita någon för fönsterputs utan göra det på egen hand, så går det så klart bra. Det är inte så svårt faktiskt. Se bara till att ha rätt redskap samt tålamod. Du kan satsa på att ha en fönsterskrapa, en trasa samt en hink med ett par droppar diskmedel i bara. Undvik att använda dig av  fönsterputsmedel för det ger en hinna till fönstret och det kan även göra det flammigt.

För att putsa dina fönster så fyller du bara upp en hink med ljummet vatten och så i med ett par droppar diskmedel. Sedan kan du med en blöt trasa tvätta av hela fönstret, så att hela rutan är blöt. Ta sedan fönsterskrapan och dra den uppifrån och hela vägen ner med ett lätt tryck. Torka av skrapan med trasan. Sedan börjar du igen med skrapan och skrapar neråt där det fortfarande är blött. Fortsätt tills rutan är torr, torka av fönsterkarmen och så är det klart.

18 Jun 2021