Halmstad är en trevlig stad

Halmstad är en mycket trevlig stad och det går att åka tåg dit från många andra städer i Sverige. Mest känt kanske staden är för Gyllene Tider, men de har även en hel del annat smått och gott i denna stad. Om du vill stanna över, så finns det ett bra hotell i Halmstad att boka in. 

Halmstad är en stad som vimlar av konst! Du kan göra en konstvandring eller besöka olika ateljéer där konstnärer skapar med keramik, trä, glas och textil.

Se och göra i Halmstad

Gillar du natur och äventyr så finns det en del av det i denna stad. Vandra längs vackra promenadvägar, på Galgberget eller varför inte ta Prins Bertils stig, som leder från Halmstads slott, via havet ut till Tylösand och sedan vidare till Möllegårds naturreservat.

Tylösand i sig är ett måste att besöka om du är här under sommaren. Där är det salta bad och het sol som gäller. När det är sämre väder så finns det gott om andra saker att göra. I Halmstad fins bland annat många fina gågator, med sevärdheter längs vägen. Missa inte S:t Nikolai kyrka eller Halmstads slott. Slottet uppfördes 1610 av den danske kungen Christian IV. Idag är det residens för landshövdingen, men borggården är öppen för besökare.

Mys i småbåtshamnen med en god glass, eller ta dig utanför stadsporten där det finns museer, hembygdsgårdar och väderkvarnar att besöka. Sedan kan du även ta en tur på Hallands kustväg och ta avstickare till flera besöksmål längs vägen.

6 Jan 2021