Gillar du fisk?

Fisk, det är ofta något som man antingen älskar att äta, eller så avskyr man det. Sedan finns det så klart de som äter viss sorts fisk men inte skaldjur, eller att de äter skaldjur eller ingen fisk. Jag har i alla fall ett tips när det kommer till att handla fisk. Särskilt om du inte har en fiskaffär eller fiskbil i din stad. Det är att handla all fisk och skaldjur på nätet, via Sydfisk. De levererar hem det du beställer, direkt till din dörr, givetevis i en obruten kylkedja. De har allt från torskrygg till skaldjur.

Vill lära mig laga sushi

På tal om fisk, sushi, det är något jag på senare år har lärt mig att uppskatta en hel del. Men där jag bor, där finns det ju inget sushiställe att handla det på! Jag funderar på att testa på att laga det hemma, själv. Har hittat flera bra recept på nätet. Finns ju både nigiri, maki och så vidare att göra. Dock gäller det nog att öva så att man får till det. 

Kul att fiska 

Även om jag för det mesta köper den fisk jag äter, så brukar jag ändå bege mig ut för att fiska lite. Det är oftast bara för nöjes skull, inte för att ha nåt att äta. Många gånger släpper jag tillbaka det jag fångat. Men är det en fin fångst jag får så tar jag så klart hem det och tillagar det och äter det.

26 Sep 2022