Funderar du på att köpa tak?

Är det så att du har funderingar på att köpa tak? Kanske du ska renovera taket eller är det en helt ny takläggning som behöver göras? Wesma Villarenovering AB™ är en rekommenderad takläggare i Stockholm, kostnadsfri rådgivning och jourtelefon 24/7. Till dem kan du vända dig om det är så att du inte vill lägga taket på egen hand. Det är ju som så att en takläggare vet vad som ska göras och de tänker för det mesta på säkerheten. Det är viktigt med säkerhet, annars kan det bli som i denna artikel här. Men för det allra mesta så har takläggare den allra bästa säkerheten. Enligt Arbetsmiljöverket krävs fast fallskyddsutrustning, så som ställning och gavelskydd, vid arbete över två meter. Om du tänker att du ska byta taket på egen hand så bör du ordna så att detta finns och gärna genom en behörig ställningsfirma med utbildad personal. Ställningen ska vara märkt med godkännande innan den beträdes.

Lyckas med att byta tak

Du kanske har ett visst material på taket idag. Men det är inte ett måste att ha samma. Du kan välja nytt material och typ av tak om du vill. Det finns vanliga material som betongtegel, lertegel, asfaltspapp, dubbelfasad bandplåt och pvc-duk. Det finns även lite ovanligare taksorter så som sedumtak, halmtak, skiffertak och tak av träplattor.

Att byta tak kostar pengar så det är bra om du innan du satsar på det sätter en budget vad det faktiskt får kosta. Det oavsett om det är ett takbyte du ska göra eller om det är en takrenovering.

Om du ska anlita en takläggare så se till att det är en auktoriserad takentreprenör. Det är allt för många som gör misstag med att anlita personer som saknar rätt sorts kompentens.

Andra bra saker att tänka på

Det kan vara bra att kontakta en takleverantör för att få en konsultation. Det så att du vet om det är takrenovering du har behov av eller om det är så att du behöver ha ett helt nytt tak. Med en konsultation kan du även få ett hum om vad det kan kosta och vad det tar i tid innan du måste byta igen. Ofta kan man tänka att ett tak som legat mer än 30 år eller börjar läcka måste bytas.

Passa på att skaffa soltak

Om du ändå ska byta tak så fundera lite på om det inte kan vara en god idé att även satsa på ett soltak. Med ett soltak kan du på egen hand producera den el du använder. Du kan även spara och lagra el om du satsar på ett så kallat solcellsbatteri. Det kostar så klart en del att sätta upp ett soltak eller ett solcellspaket, men det är något du kommer tjäna på framöver. Du slipper ju binda dig till ett elbolag där priserna bara stiger hela tiden. Sedan kan det vara billigare att sätta upp det i samband med takbyte, så kolla av möjligheterna just för dig.

 

 

17 Aug 2019