Börjar synen bli dålig?

Idag är det rätt många som märker av att de kanske har sämre syn än innan, men att de ändå inte gör något åt saken. Man skjuter upp att göra den där synundersökningen hos en optiker. Om du är osäker på om det är synen som börjar bli dålig, så finns det ett par tecken att hålla utkik efter. Du kan kanske behöva ha glasögon.

Tecken på att du kan behöva glasögon

Det finns många tecken som kan visa att det är dags att satsa på att köpa glasögon. Om du ofta får huvudvärk så kan det vara ett tecken, då många synfel kan leda till just detta. Men tänk på att huvudvärken kan även bero på annat. Men har du fler tecken än det så kan det vara synen. Andra tecken är att du märker av att du kisar då du ser på tv eller när du läser. 

Annat som kan drabba dig om du har problem med synen är yrsel eller att du ofta tappar fokus när du försöker se på ett föremål eller läsa något. Du kan även tappa bokstäver. Det kan då vara läge att besöka optiker och sedan köpa glasögon online. Flera bra modeller finns på ExtraOptical.

Andra tecken att det är dags att ta dig till optikern är om du har svårt att köra i mörker, ser skuggbilder av föremål eller om du måste hålla text längre ifrån dig för att se vad det står.

11 Nov 2020