Andra miljövänliga sätt att färdas

Att åka tåg, det är bra för miljön och att välja det före bilen är alla gånger mycket bättre. Ett annat sätt att färdas, på ett miljövänligt sätt, det är att köpa en elcykel. Ta sig fram med en cykel måste nog vara det allra bästa sättet att tänka på miljön. Det finns många fördelar med en elcykel. Den har en liten elmotor, som drivs av ett batteri. Detta batteri går att ladda upp. Om man tycker det är trögt att cykla, det går uppför eller blåser motvind, ja då är det bara att sätta igång motorn. Så får man en extra fart på cykeln. 

Kombinera cykel med tåg

Cykling i all ära, men ska man åka längre bort så kan det bli tufft att cykla hela vägen, även om man har en elcykel. Det man då kan göra är ju att åka tåg och ha med sig sin cykel ombord på tåget. Så dels kan du cykla till tåget, åka tåget dit du ska, kliva av och sedan cykla vidare. Då behöver du inte ta bilen eller en taxi för att ta dig fram. 

Satsa på en bra elcykel

Det finns många olika modeller av elcyklar idag, för damer och herrar och det finns flera märken att välja mellan. Det är inte fel att testcykla några olika innan du bestämmer dig. Det kan du göra om du besöker Elcykelpunkten. När du hittat rätt är det bara att köpa den!

17 Feb 2019